Jättekiva-lukuhaaste
Tahallisen ärsyttävästi nimetty Jättekiva-haaste on todellinen tyrmäysisku kaikille pakkoruotsinvihaajille (jos sellaisia löytyy kirjabloggaajien kirjavasta joukosta) ja ruotsiallergikoille. Jättekiva-haasteessa nimittäin luetaan suomenruotsalaista kirjallisuutta joko suomeksi - tai ruotsiksi!
Heja Sverige! -lukuhaaste
Painajaismaisessa(?) Heja Sverige -haasteessa voi kohdata pahimmat pelkonsa, jota länsinaapurimme herättää. Haasteessa luetaan ruotsalaista kirjallisuutta suomeksi - tai ruotsiksi!
Fossiili-lukuhaaste
Fossiilihaaste haastaa miettimään, mitä sana "fossiili" merkitsee juuri sinulle. Mikä on fossiili? Minkä ikäinen on fossiili (siis kirja, ei ihminen)? Kuinka vanha kirja muuttuu fossiiliksi? 2 vuotta vanha? 20 vuotta vanha? 200 vuotta vanha? 2000 vuotta vanha? Haasteessa luetaan juuri niitä kirjoja, joita on itse määritellyt fossiileiksi ja sitten kirjoitetaan kirjan "fossiilimaisuudesta".
Aakkoshaaste
Kirjoja valitaan kirjailijan sukunimen mukaan, mielellään entuudestaan tuntemattomia kirjailijoita. A:sta lähdetään liikkeelle ja Ö:hön lopetetaan.
Ei vois vähempää kiinnostaa -lukuhaaste
Haasteessa luetaan juuri niitä kirjoja, jotka eivät kiinnosta pätkän vertaa. Esimerkiksi itselleni sopisi eräkirjallisuus, sissikirjat, romantiikka ja Juha Vuorisen kännisekoilukirjat. Ei vois vähempää kiinnostaa.
Eli jos tuntuu siltä, että elämässäsi ei ole vieläkään tarpeeksi painetta, ei mitään muuta kuin mukaan lanseeraamiini lukuhaasteisiin. Painetta on viime aikoina tullut ihan kiitettävästi erityisesti kirjablogikriitikoiden taholta, mutta jos olet jo ehtinyt toipua siitä ja kaipaat elämääsi lisää pusertavaa painetta ja kuristavaa ahdistusta, tässä sitä olisi.
En vain tiedä, jaksanko itsekään lähteä mukaan omiin haasteisiini. Ja mikä oikein on haaste? Tarkoittaako haaste toimintaa, joka on epätyypillistä ja vaikeaa itselle? Kuuluuko haasteen luonteeseen, että se on aina vastenmielistä suorittamista? Vai voiko haaste olla mukavaa ajanvietettä? Jos haasteen suorittaminen on hauskaa, onko se edes haaste? Eikö se ole silloin harrastus? Kuuluuko haasteen olemukseen, että sitä suoritetaan hampaat irvessä ja otsa rypyssä (ja mahdollisesti vielä itku kurkussa)?
Hehheh, mä olen jo valmiiksi keräillyt ruotsinkielisiä kirjoja ja aion pitää myöhemmin tänä vuonna svensson-kuukauden :-) Sillä voin sitten osallistua sun Heja Sverigeen!
VastaaPoistaSannabanana, fantsua, koko kuukausi sveduilua! Kuukaudessa ehdit myös sisäistää skåneruotsin ja saat aksentin hiottua täydelliseksi! ;)
PoistaLuen itsekin parhaillaan dekkaria ruotsiksi ja välillä luen sitä ääneen kammottavalla feikkiskåneaksentillani. Mulle on tullut jostain pakkomielle skånemurteeseen.
Hauskoja! Kirjavassa kammarissa oli jokunen aika sitten suomenruotsalaishaaste, joten sieltä voisi siirtyä suoraan Heja Sverigeen!
VastaaPoista(Olen siis selvästi sannabananan kanssa samoissa mietteissä :))
Kiitos Katja! Kaikki ideani eivät ole mitenkään uniikkeja, vastaavia on varmasti jo näkynyt muissa blogeissa, mutta ajatukset ovat itselleni uusia. Olen muiden blogeissa kiinnittänyt huomiota erilaisiin enkkuhaasteisiin (So British tms). Aakkoshaasteen idean varastin eräältä henkilöltä.
PoistaHienoa, että Heja Sverige kolahti! ;)
Onneks ei ollut kahvit suussa, niin ei tarvitse pyyhkästä näyttöä. Olis nimittäin varmaan lentäneet ulos. :D
VastaaPoistaMinen pakkoruotsille lämpene, mutta olen kaksinaismoralisti eli tykkään svedukirjoista. Eräs lempparikirjailijani on joka svenssoni, nimittäin Mankelin Henning. Sattumoisin lainasin just hänen kirjansa tänään kirjastosta, mutta en voi osallistua Heja Sverige! -haasteeseen, koska kirja on enkuksi, nyyh :D
Tuo EVVK-haaste vois olla aika jännittävä, mutten tiedä kaipaanko sellaista jännää elämääni ;)
Kyllä voit osallistua Heja Sverige -haasteeseen, koska sääntöjä voi muokata omaan tyyliin sopiviksi! Enkku käy hyvin ;)
VastaaPoistaTaidan jättää itsekin EVVK-haasteen väliin, koska yritän nimenomaan päästä eroon kaikenlaisesta suorittamisesta.