Sivut

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Haitallinen sivusto?

Tietääkö kukaan, miksi F-securen virustorjuntaohjelma luokitteli kaikki Bloggerin sivut haitallisiksi viime viikolla? Oliko Bloggerissa liikkeellä viruksia? Tai onko niitä yhä edelleen?

F-secure esti pääsyn myös omalle blogilleni. Testasin myös muita suomalaisia kirjablogeja ja aina sama teksti "Haitallinen sivusto". Tietääkö kukaan, mistä on kyse? Onko aihetta hysteriaan ja paranoidisuuteen?

Lisääntyykö blogin turvallisuus, jos ottaa käyttöön sanavahvistuksen kommenttilaatikossa? Entä jos estää anonyymeiltä pääsyn kommentointiin? Näin tein itse. Anonyymeiltä alkoi tulla häiritsevän paljon englanninkielisiä viestejä, joissa oli epäilyttäviä linkkejä ja liitetiedostoja (joita en tietenkään avannut).


8 kommenttia:

 1. En tiedä, miksi luokittelee. En törmännyt tähän itse. Sen sijaan näitä roskaposteja on tullut liiaksikin viime aikoina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En löytänyt mitään tietoja googlaamalla, esim. hakusanat "Blogger virus" tai "blogspot virus". En myöskään jaksa soittaa F-securelle ja jonottaa puhelimessa. Epäselväksi jäi.

   En tiedä, mitä roskapostiongelmalle voisi tehdä. Olen siinä luulossa, että sanavahvistus saattaisi auttaa.

   Poista
 2. Voivat ne virustorjuntaohjelmatkin erehtyä. En ole itse tuollaiseen ongelmaan törmännyt, ei tosin ole F-Secureakaan. Hienosti olen surffaillut monissa blogeissa - myös sinun! - eikä ole mitään varoituksia tullut ja kaik pelittää hienosti. Sanoisin, että unohda koko juttu. :)

  Anonyymejä roskia alkoi jokunen aika sitten putkahdella ja edelleen niitä tulee useita päivässä. Onneksi Blogger osaa merkitä ne suoraan roskapostiksi eli eivät julkaistu. Sanavahvistuksen kytkeminen päällä saattaa auttaa, mutta minua se ärsyttäisi :D

  (Ai kamala, sinulla onkin se jo päällä! Siis tämä sanavahvistus - apua :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä F-secure ylireagoi. Kävin myös firman sivuilla katsomassa tukiosastoa ja siellä joku käyttäjä otsikoi viestinsä "F-secure gone wild blocking web sites?". Tällä käyttäjällä F--secure esti pääsyn myös Ylen sivuille. En ihan ymmärrä :-o

   Ei mullakaan anonyymien roskat julkaistu, mutta ne ärsyttävät silti. Eikä niitä edes tule joka päivä, mutta silti rassaa. Poistan varmaan kohta sanavahvistuksen, koska sehän ärsyttää ennen kaikkea muita bloggaajia. Sori :D

   Poista
 3. Anonyymeja haittaposteja tulee päivittäin. Mutta minulle ei ole tullut merkintää haitallinen sivusto ja toivottavasti ei tulekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todellakaan ymmärrä, mistä tässä jutussa on kyse. Jokin aika sitten F-secure ilmoitti myös kaikkien wordpress-sivujen olevan haitallisia, mutta se meni ohi.

   Poista
 4. Minulla on eri virustorjuntaohjelma, enkä ole saanut varoitusta bloggerin haitallisuudesta. Eikä toinen kone, jossa on F-Secure ole moista myöskään herjannut, saati estänyt bloggeriin pääsyä. Outoa, että sinulle on niin käynyt. Näköjään anonyymit eivät ole vielä löytäneet minun kommentteihini, käytän sanavahvistusta. Ennen vahvistuksen käyttöönottoa niitä kyllä tuli silloin tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös kuullut, että kaikille F-securen käyttäjille ei edes tullut ilmoitusta haitallisesta sivustosta. Onko minulla erilainen F-s kuin muilla, en tiedä. Maallikkona en voi muuta kuin ihmetellä hoomoilasena.

   Poista