Sivut

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Elävien kirjoissa

Jos joku on ihmetellyt, miksi en ole päivittänyt blogiani, tässä syyt:

1. Luen parhaillaan Haruki Murakamin 1Q84-romaania englanniksi. Olen tällä hetkellä lukenut yli 700 sivua 1300 sivusta.

2. Sairastin elämäni pahimman (kesä)flussan, josta olen jo melkein toipunut. Ensin tuli virusinfektio (kurkkukipu, kuume, lihaskivut, nuha, yskä, väsymys, voimattomuus) ja sen päälle vielä bakteeri-infektio (silmätulehdus, korvatulehdus ja nielutulehdus). Nyt olen jo melkein terve, paitsi korvat tuntuvat oudoilta. Tuntuu kuin päässäni olisi edelleen jotain häikkää, mutta tässähän ei ole kenellekään mitään uutta.

Terveysterroristina toivon/vaadin, että kaikki kiinnittävät huomiota D-vitamiinin riittävään saantiin myös kesällä, koska D-vitamiini tunnetusti parantaa vastustuskykyä.

Vaikka sairaana ei paljoa naurattanut, oli sairastumisesta ehkä jotain hyötyäkin. Nyt pystyn ainakin paremmin ymmärtämään, miltä 95-vuotiaista vanhuksista tuntuu, kun he köpöttelevät hitaasti rollaattorin varassa. Pystyn myös aavistamaan, miltä tuntuisi lojua pitkäaikaissairaana vuodeosastolla, kun on niin voimaton, ettei jaksa pitää edes silmiä auki. Siperia opettaa.

Nyt tervehtyneenä lukeminen tuntuu ihanalta. Lukemisiin!

4 kommenttia:

 1. Tervetuloa elävien kirjoihin, Tuija!

  Sairastamisen jälkeen osaa aina arvostaa asiaa, jota pitää yleensä itsestäänselvyytenä eli terveyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, Marjatta! Kiitokset myös kommentistasi!. Kun kukaan ei vaivautunut kommentoimaan, ajattelin, että taitaa olla kaikille ihan sama, olenko elävä vai kuollut. ;)

   Kyllä sairastaminen tuo aina uutta perspektiiviä elämään, mutta aika nopeasti se kyllä unohtuu...

   Poista
 2. Ei ole sama oletko dead! Odotan aina innolla postauksiasi, koska tykkään tyylistäsi! Liian hyvät kelit pitelevät minut poissa koneen ääreltä suurimman osan ajasta. :)

  Hienoa, että sairastelu on tältä erää ohi!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, ettei sinullekaan ole sama, olenko dead or alive! :D

  Sairastelu tosiaan loppui. Korvani ovat vihdoin avautuneet kunnolla. Varo sinäkin kesäflunssaa! Tosin vaikea varoa näkymättömiä vihollisia eli viruksia ;)

  VastaaPoista