Sivut

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

"Limerikillä" häpeänsietokykyä


(Kamppi; kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen)
 Marjatta haastoi minut limerikki-haasteeseen, joka on alun perin peräisin Opuscololta. Haasteeseen sisältyi limerikin määritelmä, mutta uteliaisuudesta tarkistin myös määritelmän Otavan tietosanakirjasta, jonka mukaan limerikki on "viisisäkeinen komparuno, jonka viimeinen säe sisältää yleensä epigrammimaisen yllätysvitsin". Epigrammi on puolestaan "lyhyt, lakoninen pikkurunoelma".

Opuscolon haasteessa vaadittiin, että limerikki sisältää paikannimen, jota ivataan ja että säerakenne on muotoa AABBA. Niinpä. Tuottamani raapustus sisältää viisi riviä, jossa on vaaditut loppusoinnut. Tekeleeseeni sisältyy myös paikannimi, jota ivataan (Helsinki). Mutta: "limerikkini" on puhekielinen ja osittain alatyylinen. "Limerikissäni" on runon puhujana, 15-25-vuotias helsinkiläinen tyttö, poika, nainen, mies tai hermafrodiitti, jonka puhetyyli on tahallisen koominen (en siis minä).

Mietin pitkään, viitsiikö tällaista scheisenderiä edes julkaista. Mutta menköön sitten bittiavaruuteen, tervemenoa!

"Limerikkini"

Stadis on nykyää iha törkeest kauppakeskuksii,
on Kamppii, Kluuvii, Forumii ja vittu CityCenterii.
Siel jengi hengaa ja vetää lattee
tai sit pöllii röökii ja dokaa bissee.
Ei vittu mä en enää jaksa tota feissarii!

Haastan limerikki-haasteeseen kaikki ne ihmiset, jotka haluavat kehittää omaa häpeänsietokykyään.

Limerikkeilyllään on kunnostautunut erityisesti Omppu kirjoittamalla pitkän riimirunon Magic Mikestä. Limerikkejä ovat kirjoittaneet myös ainakin marmustoi, Suketus, Leena Lumi, Birgitta ja Milla

10 kommenttia:

 1. Minusta tuo oli kyllä ihan kelpo limerikki.

  Tässä on eräs limerikki-sivu
  http://www.koulukino.fi/?id=32
  (on itse asiassa Risto Räppääjä -sivu, jossa on oltu samalla asialla)

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Huomasin, että minulla on ihan kokonainen kirjakin limerikeistä. Se on Edward Learin "Complete Nonsense". Nämä limerikit sisältävät aika haastavaa englantia.

  VastaaPoista
 3. Mainio! Hieno runon minä sinulla - pystyin näkemään tuon teinin notkumassa Kamppikeskusksen aulassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menen vielä ottamaan kuvat Kampista. Kysyn joltain teiniltä, että viittiks poseerata mun blogia varten. No ei nyt sentää, en ole ihan niin ilkeä ;)

   Poista
 4. Tuija, tämä sinun limerikkisi on kehittynyt aina vain paremmaksi! Se ensimmäinen kommenttiversiokin oli hyvä, mutta nyt olet keksinyt tosi hyvän viidennen säkeen, mikä minusta on se vaikein vaihe.

  VastaaPoista
 5. Näin on, kehitys kehittyy. Olenpa tässä suunnitellut omia haasteita demoninen kiilto silmissäni. Esimerkiksi: "Kalevala mandariinikiinaksi"-käännöshaaste, johon osallistuminen saattaisi hyvinkin olla todella heikkoa. Tai: "Kirjailijan morsian"-kirjahaaste (vrt. Pääministerin morsian-paljastuskirja), joka on kolmivaiheinen 1) hankkiudu suhteeseen kirjailijan kanssa 2) kirjoita siitä sensaatiokäryinen paljastuskirja ja muista myös valokuvat 3) selviydy oikeusjutuista tai muuta ulkomaille. Kuten huomaat, huonot ideat ovat erityisalaani ;)

  Mutta, mieleeni tuli jopa yksi toteuttamiskelpoinen idea. Ensin kuitenkin kääntelen ja vääntelen ja kierittelen ja pyörittelen ideaa joka suunnalta. Jos toteutan haasteen, juuri sinulle Marjatta lähtee haaste! Olen nimittäin niin primitiivinen ihminen kostonhalu ohjaa toimintaani (olihan se limerikkihaaste todella tuskallinen ja maineestani meni viimeisetkin rippeet)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... eihän näihin ole pakko vastata, eihän. Jos on häpeä ja mainen näin pienestä kiinni, sitten saapi olla. Ei kai tämä nyt näin paha ollut?

   Poista
  2. Ei tässä varmaankaan ole kyse muusta kuin luonteestani eli stressiherkkyydestäni. Otan järjettömät paineet jostain asiasta, johon joku muu ei reagoi mitenkään. Eli ei haaste sinänsä ollut paha, mutta stressireaktioni oli. Enkä esiinny blogissani edes omalla valokuvallani, joten en menettänyt kasvojani ;)

   Poista
 6. Mainio limerikki! Ja mainio blogi, johon vasta nyt törmäsin. Raikas ja reipas ote sulla. Tykkään tyylistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! Lähdenkin heti tutustumaan sinun blogiisi.

   Poista