Sivut

lauantai 6. joulukuuta 2014

Inspiraatiosta ja haasteista

(kuva ei liity tapaukseen)
Alun perin Leena Lumilta lähtenyt inspiraatiotunnustukset ovat liikkuneet blogeissa. Kirjavalaan Elegia ilmoitti, että minun blogini on inspannut häntä. Minä puolestani paljastan, että nämä kolme omaperäistä blogia ovat inspiroineet minua:

K-blogi - Koko lailla kissamaisesti
Peilikirjoitusta
SusuPetal

Ylläolevissa blogeissa pidän siitä, että bloggaajat kirjoittavat yleensä kaikesta muusta paitsi eivät kirjallisuudesta ja kulttuurista. Mutta monet muut blogit ovat heilauttaneet mittareitani, herättäneet tunteita, aktivoineet aivojani ja jättäneet muistijälkiä. Ehkä eniten etsin blogeista erikoisuutta ja erilaisuutta - myös suhteessa itseeni. Myös ärsyttävä blogi voi inspiroida!

Mutta haasteista. Apua. Hävettää ja ahdistaa. Vuoden 2014 aikana olen hairahtunut lähtemään mukaan kahteen haasteeseen:

Ihminen sodassa -lukuhaaste blogissa Eniten minua kiinnostaa tie
Hei, me lusitaan! -lukuhaaste blogissa Kirjavalas

Ihminen sodassa -haasteessa olen sentään saanut luettua muutaman tietokirjan, mutta vankilahaasteessa saldoni on pyöreä nolla! Vielähän tässä ehtisi kaltereita viilaamaan, mutta kun monet muut kirjat kirkuvat korvaani, että luelue, kuten rosaliksomit, arthurconandoylet ja ljudmilaulitskajat. Ja sitten on vielä lukuisia elokuvia, joita pitäisi katsoa uudelleen ja uudelleen ja niistäkin pitäisi päästä kirjoittamaan blogiini, kuten vertigot, hohdot, saksikäsiedwardit ja siihen päälle vielä leffateattereissa pyörivät leffat! Ja taidenäyttelyt! Ja museot! Ja oopperat ja baletit! Eli aika ei kerta kaikkiaan enää riitä lukuhaasteisiin. Vuonna 2015 yritän olla lähtemättä mukaan yhteenkään haasteeseen, koska huonosti käy kuitenkin.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

17 kommenttia:

 1. Voi, hienoa kuulla, että blogini on inspiroinut sinua! Kiitos kun kerroit, se on kuin joululahja tässä harmaassa joulukuussa. Se antaa myös intoa jatkaa, vaikka välillä postaukset ovatkin harvenneet. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, omaperäinen blogisi on inspiroinut minua! Ihanaa kuulla, että mielipiteeni ilahduttaa sinua! Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin! ;)

   Poista
 2. Hyvät valinnat - tosin vain yksi niistä oli minulle ennestään tuttu, mutta muihin aion tutustua paremmalla ajalla (vähän jo kurkkasin). :D

  Kiitos kun osallistuit haasteeseen! Mitä välii, vaikkei mitään tullut luettua - ei se päämäärä, vaan matka, hoho :D Enpä taida itsekään vankilasta vapautua, koska tuskin jaksan enää tänä vuonna mitään lusimiskirjallisuutta lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit tietysti voinut ilmoittaa sinut inspiroivana blogina, mutta oisko ollut mitään järkee lähettää tunnustusta takaisin...

   Joudun tekemään facepalmit, kun luin kiitoksesi vankilahaasteeseen osallistumisesta :D Mutta ihan oikeesti moneen kertaan sanoin itselleni, että nyt kyllä luet sen Monte Christon kreivin, mutta ei, mitään ei tapahtunut.

   Poista
 3. Ensinnäkin, on sulla Tuija niin hauska tuo bannerin (siksikö sitä kutsutaan?) teksti! Minusta tuollainen retrokouluvihko taustana on hauska. Aiotko saattaa sen mustavalkoisena enemmän Rosa Liksomin tyyliseksi?

  Minäkin ilmoittauduin tuohon sotilasarvojen keräämiseen, mutta en ole viitsinyt tehdä mitään asian eteen. Olen varmaan lukenut useita sotaan liittyviä kirjoja. Paras hyväksyä vain se, että minkäänlainen suorittava lukeminen ei minulle sovi. Suunnittelematon lukeminen on myös ihan hyväksyttävää. Joskus harmittelen sitä, että lainaan ihan liikaa toisten suoittelemia kirjoja. Olenkin päättänyt kuunnella jatkossa enemmän itseäni ja palata lukemisissa enemmän pre-blogi tyyliini.

  Kivoja blogeja! Marmustoita seuraan ja tykkään. Pitääkin käydä tutustumassa noihin kahteen muuhun. Haaste ei ole muuten lähtöisin Leena Lumilta, vaan hän sai sen Minäkö keski-ikäinen blogin Tiialta, joka on saanut sen joltakulta. En tiedä, minne asti mahtaa johtaa...

  Ihanasti kuvasit elämän runsauden, joka on useimmiten rikkaus, joskus ahdistus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteisiin liittyen koen pakottavaa tarvetta - anteeksi taas - huomauttaa, että suorittaminen on usein (oma) valinta.

   Ei pidä syyttää puuta siitä, että se kaatuu, jos itse hakkaa rungon poikki.

   Peace and love <3

   Poista
  2. Marjatta, en ole itsekään varma, mutta luulen, että yläkuvaa kutsutaan banneriksi. Jotain uutta, mustavalkoista(?) haluan. Samaten uutta ilmettä haluan taustatapettiin (tästäkään nimestä en ole varma).

   Allekirjoitan täysin lausuntosi suhteessa lukemiseen. Voisin melkein laittaa sitaatin jääkaapin oveen: "Minkäänlainen suorittava lukeminen ei sovi minulle". Ja nimenomaan, suunnittelematon lukeminen on se juttu, koska se on mielestäni paras tapa säilyttää innostus. Mielestäni blogissa pitää olla tilaa haahuilla kirjastoissa ja luuhata divareissa ja kirjoittaa kaikesta epäajankohtaisesta ja epätrendikkäästä, jos bloggaaja itse niin haluaa.

   Elegia:
   En yleensä ymmärrä sanontoja. Esim. "Yrittänyttä ei laiteta". Laiteta mihin? Laatikkoon? Vankilaan? Yrittämään uudelleen?
   Kaatuvan puun ymmärrän juuri ja juuri.
   Peace and love on kyllä hyvä ajatus. Samoin (tekisin sydämen jos osaisin, mutta nuoli tulee väärinpäin)

   Poista
  3. Elegia, niinhän se onkin, siis oma valinta, mitä blogimaailmasta ottaa ja mitä jättää. Jotkut osaavat heti ohittaa sen, mikä ei sovi itselle, jotkut heikot raukat taas tuntevat houkutusta vähän kaikkeen ja kokevat jonkinlaista epäonnistumista, jos eivät osaa olla mukana. Yritin vain tuossa vakuuttaa itselleni, että saan olla laskematta niitä sotakirjoja, vaikka niin pontevasti halusin olla kunnon sotamies.
   Minä ilmeisesti kuulostan välistä jotenkin jyrkemmältä kuin mitä tarkoitan.
   Mitä ihmettä puuta ja kaatumista? Olen kuullut sellaisen, että sahaa omaa oksaansa eli tekee itselleen vahinkoa, englanniksi "to shoot oneself in the foot", eikö niin? Niin kai. Ymmärrän. Siksi juuri yritänkin rauhoittua.
   Peace and love! <3

   Tuija ♥ - paina yhtäaikaa alt ja 3, kolme sieltä oikealta näppäimistöstä (jos kirjoitat isolla pöytäkoneella), läppäreissä numeroita on jossakin kirjainten ohessa.

   Minä olen muuten silläkin tavalla syyllisyyteen taipuvainen (tai vanhuudenhöppänä), että tuosta inspiraatiohaasteesta jäi kauhea olo, kun jätin haastamatta ihmisiä, joiden blogeissa olen innoissani keskustellut, esim. juuri teidät Tuija ja Elegia. Saatte nyt tässä tunnustuksen: olette inspiroivia! Olisi pitänyt tehdä joket...

   Poista
  4. Lisään: tai susupetalit, haastaa "kaikki" tai ei ketään.

   Poista
  5. Mainitsemaani sanontaa ei ole varmaan aiemmin kuultu, koska keksin sen itse :D Sen pointti oli muistuttaa tässä tapauksessa, että jos ei itse osaa olla suorittamatta lukemisissaan (tai elämässään ylipäätään), niin se on kyllä ihan oma "valinta" ja "ongelma". Turha siis syyttää muita siitä. Minä osaan lueksia ilman suorituspaineita - osaan osallistua haasteisiinkin ilman suoristuspaineita. Jos en osaisi, niin eipä kai sen haasteen vika ole? ;)

   Poista
  6. Vielä yksi sanonta (kahden viinilasillisen jälkeen): lukeminen ei ole niin vakava asia, että sitä pitäisi suorittaa. Elämäkin onneksi loppuu aikanaan - sen voi joko elää tai suorittaa. :D Itsehän toki vain kidun ja räpistelen päivästä toiseen. ;)

   Poista
  7. Koitko sinä, että minä syytin muita? Miten voit niin kokea? Ketä ja mistä? Jos kertoo, ettei jaksa osallistua johonkin, niin eihän se sitä tarkoita, että sitä jotakin ei saisi olla! Eihän maailma ole missään muussakaaan suhteessa räätälöity kenellekään juuri sopivaksi.
   On kiva, että blogimaailmassa on kaikkea tarjolla, pitää vain osata löytää itselleen sopivat jutut. Minua on alkanut kiinnostaa esim. Kirjakuva päivässä. Toteutan sen joskus.

   Itsekin luen yleensä ilman mitään paineita, mutta pysähdyin vain pohtimaan sitä, että blogilla on joskus levottomaksi tekevä vaikutus.
   Lukeminen on rentoutusta - sitä ja paljon muuta - se rentous on vaarassa, jos alan rakentaa aikataulua tai lukujärjestystä. Siis minulla, ei kaikilla. :)

   Poista
  8. En, minähän suurimmaksi osaksi lätisin suorittamisesta. Jos taas kokee sen OMAN suorittamisen ongelmaksi, niin siitä on ihan turha syyttää muita (kuin itseä), koska se on OMA valinta. Jännä, miten eri tavalla voi mielestäni suoraa tekstiä tulkita. Pitänee ensi kerralla miettiä kaksi kertaa, miten sanat asettelee. Yleensä mietin vain kerran (niin nytkin), mikä tietenkin on kauhea synti etenkin viestintää opiskelleelle.

   Minulle on ihan sama, mitä mieltä kukin on mistäkin haasteesta. Eihän niihin tarvitse osallistua, jos on ongelma oman suorittamispersoonansa kanssa :D

   Poista
 4. Oo, tätä ilon päivää. Kiitos, Tuija!!! Tuntuu paremmalta kuin silloin, kun Lordi voitti euroviisut ja se on suuri tunne se!

  Itsekin pidän blogeissa yllätyksellisyydestä. Hyvä blogi on niin kuin konvehtirasia, you never know what you'll get, Forrestia mukaillen.

  Sinun blogisi kuuluu niihin yllätyksellisiin, suoriin, rehellisiin.

  Ja koska olen minä, en jatka haastetta eteenpäin, vaan itsekkäästi pysäytän sen osaltani tähän kohtaan.

  On muuten makea banneri!! Retro!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, SusuPetal, että mielipiteelläni on sinulle merkitystä! Hyväksyn kyllä täysin itsekkyytesi, että pysäytät tunnustuksen tähän.

   Olen pitänyt blogissasi erityisesti huumorintajustasi, jossa on päävärinä musta, mutta välillä huumorissasi on havaittavissa myös rohkeita harmaan sävyjä! :D (pakko tunnustaa, että luonnehdinta ei ole itse keksitty, vaan se on jonkun suomalaisen komediasarjan kuvauksesta).

   Kiitos bannerikehuista! Ja Forrest Gump, siinä on leffa, jonka voisi katsoa uudelleen. Tom Hanks on aika hyvän/hauskannäköinen mies! ;)

   Poista