Sivut

tiistai 8. toukokuuta 2012

Miten saan blogilleni lisää lukijoita?


Seuraava tekstipläjäys (joka on aikaisemmin julkaistu edellisessä blogissani) edustaa huumorintajuani eli se on huu-mo-ri-a. Ei ole siis mitään tarvetta ottaa yhteyttä poliisin, lääkäreihin ja muihin viranomaisiin. Ei ole mitään syytä jättää tutkintapyyntöä Keskusrikospoliisille tai Suojelupoliisille eikä myöskään kannata ottaa yhteyttä FBI:hin tai CIA:han tai muihin vastaaviin instansseihin.

Eli: Miten saan blogilleni lisää lukijoita? Mitkä olivat epätodennäköisimmät hankkeet, joihin voisin ryhtyä lukijamäärän kasvattamiseksi?

Suureelliset ja kalliit: Kaikkein hölmöimmältä idealta tuntuu televisiomainos. Minulla ei ole tarkkoja tietoja televisiomainosten hinnoista, mutta luulen, että tuhansia euroja palaa nopeasti. Toinen pähkähullu idea olisi etusivun mainos sanomalehdessä. Kolmantena listalleni nousee kuumailmapalloon painettu blogini nimi. Samaan sarjaan kuuluu pienlentokoneen vetämä mainosnauha blogistani.

Sairaaloiset: Raahautuisin julkiselle paikalle, esimerkiksi Senaatintorille. Telkeytyisin säiliöön tai häkkiin ja ilmoittaisin, että alan nälkälakkoon ellei blogini lukijamäärä kasva. Toinen yhtä epätoivoinen keino olisi kytkeä itsensä kettingillä kiinni mastoon tai puuhun ja huudella sieltä blogimainoksia. Erittäin näyttävä ja todella sairas keino olisi valella itsensä bensalla ja uhata sytyttää itsensä palamaan, ellei lukijoita ilmaannu lisää. Samaan sarjaan kuuluu myös uhkaus hypätä alas korkealta paikalta, ellen saa lisää huomiota blogillani. (Nämä sairaalloiset ideat ovat saaneet vaikutteita Franz Kafkan novellista Nälkätaiteilija, uutiskuvista Greenpeace-aktivisteista ja eräästä elokuvasta, jonka nimestä en ole varma, Reflecting Skin(?))

Mauttomat: Vessakirjoitukset ovat mauttomuutta pahimmillaan. Alkaisin mainostaa blogiani yleisövessojen ovissa. Vessamainokset tulisivat todella edullisiksi, mutta haittapuolena niissä olisi se, että blogini yhdistyisi ihmisten mielessä ruumiineritteisiin (ja pidän sentään kulttuuriblogia!). Hieman tyylikkäämpää olisi tyrkyttää ohikulkijoille lehtisiä, joihon on painettu blogini nimi. Todella tökeröä olisi astua metrovaunuun ruuhka-aikaan ja alkaa kailottaa blogistaan. Samalla kulkisin edestakaisin vaunussa ja keräisin rahaa blogini ylläpitokustannuksiin ja muuhun hämärään.

Lipevät: Lähettäisin suosituille bloggareille imartelevia viestejä, joissa ensin kehuisin heidän bloginsa maasta taivaisiin ja sen jälkeen mainitsisin, että by the way myös minulla on blogi. Tällöin tavoitteenani olisi saada heidät liittämään blogini heidän seuraamiensa blogien listalle.

Näihin toimiin en siis aio ryhtyä. Selittelen itselleni, että bloggaan, koska pidän kirjoittamisesta ja onhan se totta. Mutta tietysti toivon, että joku jaksaisi lukea tekstejäni. Onhan blogit kuitenkin osa sosiaalista mediaa eikä varmaan kukaan bloggari halua työntää tekstejään tyhjään bittiavaruuteen. Jos olen oikein ymmärtänyt, blogit ovat sekoitus narsistista(?) itseilmaisun tarvetta ja sosiaalisuutta.

15 kommenttia:

 1. No niin, tässä tuli yksi lukija lisää. Syy: olit otsikoinut postauksen mielenkiintoisesti. Se riittää joskus ;)

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa! Jos sinullakin on blogi, tulisin mielelläni lukemaan sitä, kunhan vain tietäisin osoitteen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Pääset katsomaan kommentoijien profiilia klikkaamalla nimeä tai kuvaa tai vaihtoehtoisesti tuota likijalistan kuvaa. Sieltä näkyy, mitä blogeja henkilöllä on ja pääsee niitä lukemaan, jos ne ovat avoimia. Varmaan tämän jo tiesitkin, mutta muillekin avuksi ;)

   Poista
 3. Tämä oli kyllä paras lukemani postaus liittyen kävijämäärän kasvattamiseen :D Eniten kiehtoi tuo itsensä valelu bensalla ja uhkailu tehdä itsestä "liehuva liekinvarsi", jos ei lukijoita ilmaannu :D Myös vessanseinämainokset houkuttelevat!

  Kiitos tästä, aidosti nauratti!

  VastaaPoista
 4. Olen aina ilahtunut, kun joku ymmärtää huumoriani ;)
  Luulen, että bensalla valelu oli tosiaan leffasta "Reflecting Skin". Siinä oli kaikkea muutakin sairasta.

  VastaaPoista
 5. Briljantteja ideoita!

  Luettuani aamun Hesarin tulee mieleeni myös, että sissimarkkinointihengessä voisi kokeilla yhtenä vaihtoehtona näyttävää oikeusjuttua; laki kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia. Voisit esimerkiksi kirjoittaa blogissasi, että suomalaiset ovat kulttuurikuuroja suvaitsemattomia tumpeloita, joiden yleissivistys on sipulinkalvoa ohuempaa ja haisee samalta. Sitten joku ystävällinen avustaja haastaisi sinut oikeuteen kansallisen alkuperän perusteella panettelusta ja mielipiteesi tuomisesta yleisön tietoon. Voilà, aamu-tv odottaa!

  Samalla keinolla on saatu hävyttömän paljon huomioita paljon hölmömmillekin asioille... ja näin säästyisit bensankäryltä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavia ideoita! Aamu-tv:n lisäksi voisin päästä myös uutisten päälähetykseen, sanomalehtiin, aikakausilehtiin, juorulehtiin jne. ja lopulta minulle myönnettäisiin kyseenalainen palkinto nimeltä "Suomen epätoivoisin julkisuustyrkky".

   Poista
 6. Kiitos aamun piristyksestä :) Mukava kun ei aina oteta asioita niin vakavasti... Mitäs muuta täältä löytyy, painun penkomaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen aina otettu, kun joku ymmärtää huumoriani ;)

   Poista
 7. Kiitoksia naurutuokiosta, huumorisi on MAHTAVAA!:)
  Ja blogi on muutenkin hieno;)
  +Sain paljon ideoita blogistasi hieman kesken eräiseen blogiini,kiitos jälleen kerran!
  ++ Taisit juuri saada uuden lukian!:D

  VastaaPoista
 8. hihi tässäkin uusi lukija!

  Kirjoitustyylisi on mielenkiintoinen ja hauska! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi myöhäinen vastaukseni. Kiva,kun tykkäät! ;)

   Poista
 9. Sait uuden lukijan, sillä tämä teksti oli hauska. Tuskin kukaan julkista blogia pitävä ei tykkäisi siitä, että tekstejä myös luetaan. Jollei muiden niitä toivoisi lukevan ja myös kommentoivan, samahan se olisi kirjoittaa tekstejä, joita kukaan muu ei edes voisi lukea. On kuitenkin hyvä, ettet ota bloggaamista turhan vakavasti ja osaat laskea leikkiä blogiin liittyvistä asioista. Luin myös tekstisi, jossa kerroit, millaisia vaihtoehtoja pohdit blogisi nimeksi. Se oli myös hyvin viihdyttävä. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos! Tervetuloa lukijaksi! Älä kuitenkaan odota liikoja blogiltani. Kaikki tekstini eivät ole ollenkaan hauskoja. Osaan myös valittaa, vinkua ja kitistä! ;)

  Kai monet bloggaajat tasapainoilevat itseilmaisun tarpeen ja mahdollisten lukijoiden miellyttämisen tarpeen kanssa. Itse en lähtisi millekään väkinäisen miellyttämisen linjalle, koska silloin blogikirjoittaminen muuttuisi aika ilottomaksi touhuksi. Bloggaamisenhan pitää olla nimenomaan hauska harrastus!

  VastaaPoista