Sivut

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Blogini uusi ulkoasu

Olen muuttanut blogini ulkoasua. Eilen blogini uusittu ilme näytti silmissäni hyvältä, mutta tänään... ei enää niin hyvältä. Mietin, onko tapetin punaisuus liian punaista? Näyttääkö se jotenkin jouluiselta? Tai aggressiiviselta? Onko mustan ja punaisen yhdistelmä liian raju? Voi kommentoida, jos haluaa.

Tavoittelen blogissani tietynlaista ilmettä: selkeyttä, hauskuutta ja elävyyttä. Pidän lievästi sotkuisesta ilmeestä, mikä edustaa minulle eloisuutta. Liian säntillinen ilme ei sovi tyyliini. Mutta onko sotkua liikaa nykyisessä versiossa? Voi kommentoida, jos siltä tuntuu.

Blogini ulkoasun muokkaamisesta on tullut näköjään ikuisuusprojektini, ja se sopii minulle. Pidän kokeilemisesta, vaihtelusta ja leikkimisestä (siitäkin huolimatta että lopputulos saattaa olla täysi fiasko, kuten kävi äskeisen paperisilpputapetin kanssa). Jossain vaiheessa haluan kokeilla jotain sarjakuvamaista ilmettä blogiini. Ja miksei myös surrealismia. Tai pointillismia. Mielipiteitä?

Myöhempi lisäys:
Vaihdoin kirkkaanpunaisen blogitapetin hillitymmän punaiseen. Tämä ei kuitenkaan jää tähän. Lähiaikoina kokeilen myös muita tapetteja. Haluan nähdä, miltä näyttää rypistetty kuviopaperi tai paperiroskapussin värinen tausta, koska blogithan ovat tunnetusti pelkkää roskaa. Banneriin olen tyytyväinen. Sitä en vaihda. Pieneen hienosäätöön on tietysti aina varaa.


16 kommenttia:

 1. En tiedä kuinka paljon screeneillä on eroa, mutta minä tykkään tästä uudesta eikä näytä aggrolta tai jouluiselta mielestäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aggro tarkoittaa kai aggressiivisuutta. Ehkä kesää kohden siirryn johonkin vaalempaan taustaan tai moniväriseen räiskeeseen;)

   Poista
 2. Tämä on iloinen ja leikillinen. Minulle tuo pohja tuo mieleen poltetun oranssin, ei siis ole jouluinen. Musta on lämmin ruskehtavan musta, ei liian raju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fantsua! ;) Erityisesti leikillisyyttä tavoittelin. Jos kuitenkin kokeilen vielä hienosäätöä, koklaan sitä poltettua oranssia taustaan...

   Poista
 3. Hienolle näyttää. Surrealismi hyvä ja kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jere! ;) Surrealismia ei voi olla koskaan liikaa, paitsi ehkä veroilmoituksessa.

   Poista
 4. Näyttää hyvälle ja omaperäiselle :)

  VastaaPoista
 5. Ei minustakaan väreissä ole mitään vikaa, oikein mehevät. Odotan silti sitä surrealistista vaihetta mielenkiinnolla. Taidankin laittaa seuraavaan juttuuni kuvan Salvador Dalista, joka minulla on kaulakoruna. Voit vaikka saada siitä inspiraation :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielessäni pyörii kaikenlaisia surrealistisia tapetti-ideoita, kuten Vladimir Putin ja kiiltokuvabambit urbaanissa betoniviidakossa, jossa kasvaa myös eksoottisia kasveja ja taivaalla lentää siivellisiä dinosauruksia. Ehkä tämä idea jää pelkän idean asteelle... ;)

   Poista
 6. Minä tykkään tästä uudesta lookista. :) Tosin tietysti tärkeintä on se, että ulkoasu miellyttäisi omaa silmääsi, koska sinun blogisihan tämä on.

  VastaaPoista
 7. Minulle on tärkeintä, että tekstin näkee lukea eli selkeä ja riittävän suuri fontti. Olen tylsä ja pragmaattinen ihminen.

  Mitä tekstialueen ympärillä ja ulkopuolella tapahtuu, niin siinä saa mieluusti näkyä bloggarin oma sisäinen maailma, mieltymykset ja mielialat.

  Sen takia itselläni onkin niin hillityt blogipohjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle on myös tärkeää selkeys ja luettavuus, koska blogini on ensisijaisesti kirjoitusblogi. Siksi yritän pitää ilmeen suht simppelinä eli ei hirveästi sekalaista sälää, mikä saa katseen harhailemaan joka suuntaan.

   Sinäkö tylsä ja pragmaattinen ihminen? Uskoisko tuota?

   Poista
 8. Ei ole liian punaista, mielestäni. Ja tapettiahan ei voi koskaan vaihtaa liian usein, joten anna palaa vaan mielialojen mukaan. Itsekin tykkään vaihdella kuosia, koska tykkään tapetteja vääntää.

  Luettavuus on tärkeää eli jos on paljon tekstiä, ei tumma tausta oikein innosta. Eikä koukeroinen fontti, mutta sinullahan ei sellaista olekaan. Hyvä luettavuus on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion kokeilla tapettiin sitä murrettua oranssia lähiaikoina. Tapettihan on niin punainen, että joku vielä luulee minua kommariksi! Banneria en kuitenkaan aio vaihtaa lähiaikoina.

   Sinulla on aina hienostuneen näköiset tapetit blogissasi. Blogini näyttäisi varmasti paljon tyylikkäämmältä, jos hankkisin sinun suunnittelemat tapetit, mutta haluan kuitenkin säheltää itse, tuli minkälaista jälkeä tahansa. Leikkiminen on niin hauskaa! ;)

   Poista