Sivut

maanantai 2. helmikuuta 2015

Jauhelihamyllyjä ja maantietöyssyjä (blogini määritelmistä)

Minulla on ollut jo pitkään tarve määritellä oma blogini. Nyt mä teen sen ja ehdottomasti omin sanoin. Listaan asiat, joita blogini ON ja mitä se EI ole.

- ON testilaboratorio
Blogissani testaan erilaisten ideoiden toimivuutta käytännössä.

- ON leikkikenttä
Blogiteksteissäni säntäilen, ryntäilen ja riehun. Blogissani on myös kommentti(hiekka)laatikko, johon voi tulla juttelemaan kanssani, jos haluaa.

- ON kaatopaikka
Skippaan blogiini kaikenlaista sanallista törkyä. Vanhimmat tekstini uhkaavat hautautua alimmaiseksi ja tukehtua kuoliaaksi hapettomassa tilassa, ellei joku tule kaivelemaan tekstikasojani.

- ON korjaamo
Blogatessani kiristän ruuveja ja yhdistän piuhoja (päästäni). Kirjoittaessani hitsaan yhteen ajatuksia, hion tyyliä ja sahaan pois ylimääräistä.

- ON viemäri
Blogini viemäri vetää hyvin mielipiteitäni. Blogiviemäri ei tukkeudu sotkuisimmistakaan ajatuksistani eikä sekavimmastakaan lauseistani, joihin on takertunut yhteen sivulauseita ja sivulauseensivulauseensivulauseita valtaviksi möhkäleiksi.

- ON sulatusuuni ja valimo
Blogini sulatusuunin suodattimien toimintahäiriöiden takia epäpuhtauksia pöllähtää usein ilmoille. Valuvikaisia tuotteita ilmaantuu myös säännöllisesti.

- ON suklaayllätysmuna
Parhaillaan blogistani saattaa löytyä iloisia yllätyksiä. Aina on olemassa myös mahdollisuus karvaisiin pettymyksiin.

- ON konvehtirasia
Ei koskaan tiedä, mitä tulee.

- EI tietotoimisto eikä uutiskanava
Jos kaipaat elämääsi luotettavaa tiedonvälitystä, kokeile jotain seuraavista kirjainyhdistelmistä: STT, CNN, BBC, DDT, BBW, BKT, KGB, HBO, FST, RTV, SDP, KLF, KKK tai hätätapauksessa vaikka WC ja sen jälkeen JNE ja ETC.

- EI asiakaspalvelupiste
Blogini asiakaspalvelupisteellä on jatkuvasti luukku kiinni.

- EI Mensa
Jos kaipaat tutkitusti älykästä seuraa, liity Mensaan - jos rahkeet riittää.

- EI liukuhihna
Päivitän blogiani epäsäännöllisesti.

-  EI jauhelihamylly
En suolla blogissani tasaista massaa.

- EI naarmuuntunut äänilevy
Jos jään blogissani toistamaan, toistamaan, toistamaan itseäni, pyrin siirtymään seuraavaan kappaleeseen.

- EI mielenosoitus
Blogini ei paranna maailmaa.

- EI tienviitta
Blogini ei opasta eikä johda mihinkään, paitsi korkeintaan umpikujaan.

- ON maantietöyssy
Välillä on pakko hidastaa vauhtia tai jopa pysähtyä hetkeksi.

- ON ruutuvihko
Ruutuvihkoon voi kuka tahansa kirjoittaa mitä tahansa, milloin tahansa ja millä tahansa tyylillä.

- EI polttorovio
Pyrin suvaitsevaisuuteen. Yritän olla luokittelematta ketään "vääräuskoiseksi" tai "harhaoppiseksi". Pyrin hyväksymään erilaiset mielipiteet, vaikka en tietenkään voi olla kaikkien kanssa samaa mieltä.

- ON äidinkielen ainekirjoitustehtävä otsikolla "Vapaa aihe"
Blogini on vapaaehtoisuuteen perustuva harrastus. Yritän muokata blogiani entistä enemmän suuntaan "mistä oikeasti haluan kirjoittaa" kuin "mistä minun pitäisi tai kannattaisi kirjoittaa".

Määrittelyni selkeyttivät omaa oloani. Jos joku muu on miettinyt blogini kohdalla kysymystä WTF?, toivottavasti määrittelyistäni selvisi jotain.

6 kommenttia:

 1. Onpas tomerat määrittelyt. Minun suosikkejani ovat leikkikenttä ja maantietöyssy! Ne sopisivat vapaa-aiheisen blogisi nimeksikin.
  <3
  Minun piti etsiä googlesta tuo wtf - vanhempi rouvashenkilö kun olen - en ole miettinyt.
  Hyvä Tuija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vähän aggressiiviseen sävyyn kirjoitin. Puolustauduin jälleen kuvitteellisia vihollisia vastaan ja taistelin oikeudestani blogata omalla tyylilläni ;)

   Ilmeisesti BBW on sinulle tuttu. Sehän on tietysti Big Beautiful Women. Telkkarista olen nähnyt jo viitisen dokumenttia (tai shock-umenttia tai mock-umenttia) aiheesta. Tyypillisiä aivot narikkaan -ohjelmia ;)

   Poista
  2. Kuvitteellisiahan ne viholliset yleensä ovat, oman yliminän luomia - onneksi!

   Kyllä sinun blogisi on ihan piristävällä tavaklal omanlaisensa. Voit olla siihen tyytyväinen.

   Olen omasta kirjoittelustani huomannut, että blogi elää jotenkin omaa elämäänsä. En ole päättänyt mitään, annan vain mennä ja kirjoitan sekä kuvaan, mikä milloinkin viehättää. Joskus vain huomaan, että ai jaaha, minä olen ruvennut kirjoittamaan noin.

   Kaikki vähän taajempaan seuraamani blogit ovat niin erilaisia, niin persoonallisia.

   Poista
  3. Eivät viholliset täysin kuvitteellisia ole. Taisi olla vuosi 2012, jolloin oli käynnissä kirjablogikriittinen "keskustelu" (lue: loanheittokilpailu) sanomalehdissä ja nettisivuilla. jostain syystä se alkoi taas kummitella mielessäni. Tässä "keskustelussa" kirjablogikriitikot esittivät rivien välissä kysymyksiä 1) ovatko kirja/kulttuuriblogit täyttä paskaa? 2) ovatko bloggaajat idiootteja? 3) milloin bloggaajat oppivat tukkimaan turpansa? Kukaan kirjablogikriitikoista ei tietenkään esittänyt suoraan näitä kysymyksiä, mutta rivien välistä luettuna viesti oli aika lailla selvä. Ilmeisesti kyseiset kirjablogikriitikot ovat pystyneet käsittämään, että ilmaisun- ja sananvapaus koskee myös bloggaajia, koska he ovat vaienneet tai sitten en ole törmännyt missään näihin kirjablogikriittisiin kannanottoihin. Joka tapauksessa nämä "äänet" alkoivat taas kummitella päässäni.

   Kiitos sinulle Marjatta, että jaksat aina ymmärtää tempauksiani! ;)

   Poista
  4. Jaa, minä en ole silloin vielä blogannut enkä ole tietoinen tästä. Muistan jonkun maininneen jossain keskusteluissa toimittaja Tuula-Liina Variksen mutuhuttu-termistä.
   Minä olin ennen omaa blogiani noteerannut vain positivisia asioita, esimerkiksi miten bloggareita palkittiin kirjamessuilla.

   Olen kyllä itsekin sitä mieltä, että ei kirjablogien arvosteluja (ja "arvosteluja" kuten omani) tarvitsisi ottaa yhtä vakavasti kuin kulttuuritoimittajien, joille se on työ ja joiden pitää perehtyä ja syventyä asioihin paremmin. Ja vaikka bloggari tekisikin tasokkaampaa kuin toimittaja, niin tämä on kuitenkin hänelle harrastus.

   Ällös turhaan kiittele, minä ymmärrän aika paljon :D

   BBW ei ole muuten tuttu, mutta katson kyllä kevyitä juttuja vaihdellen: Ruotsin miljonääriäidit (höpsön Maria Montazamin takia), OC:n täydelliset naiset yms.

   Poista
  5. Vuoden 2012 kirjablogi"keskusteluun" osallistui useita nimiä. Olet oikeilla jäljillä. Henk.koht. koin tilanteen aika kuluttavana, koska olin keväällä 2012 aloittanut bloggaamisen ja muutaman kuukauden kuluttua alkoi loka lentää joka suunnasta. Välillä ilma oli niin täynnä lokaa, että tuskin eteensä näki.

   Katson telkkarista kaikenlaista bimboilua, mutta myös vakavaa ohjelmaa. Ruotsin miljonääriäitejä en enää jaksanut nimenomaan Montazamin takia. Montazamin pökerryttävä materialismi oli minulle liikaa. Seuraan välillä telkkarista myös Huippumalleja, ei siksi että muoti kiinnostaisi, vaan mallityttöjen keskinäisten kärhämöiden takia. OC:n kohdalla minua kiinnostaa, kenellä naisista on eniten botoxia kasvoissaan ja kuka on pahin bitch - vai ovatko kaikki samanlaisia bitchejä ;)

   Poista