Sivut

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Ulla ammuu taas!

(Kuvat sivulta: Helsingin kaupunginteatteri)
STAND-UP-KOMIIKKA  ---  Lava-ammuntaa V (esitys la 24.9.2016)(Helsingin kaupunginteatteri, Pengerkadun näyttämö)

Käsikirjoitus: Raila Leppäkoski ja Ulla Tapaninen
Ohjaus: Raila Leppäkoski
Valot: Mika Ijäs
Äänentoisto: Mauri Siirala
Esiintyjä: Ulla Tapaninen

Spoilereiden välttämiseksi yritän kirjoittaa lyhyesti. Ohjelmalehtisen mukaan Lava-ammunnat olivat aluksi stand-up-komiikkaa, sitten sit-down-komiikkaa, seuraavaksi lay down-komiikkaa, jonka jälkeen seurasi stay home-komiikka. Uusinta uutta on come back-komiikka. Siksi Ulla Tapaninen tuli lavalla selkä edellä.

Eilisellä komediapläjäyksessä Ulla Tapaninen nauratti yleisöä seuraavilla aihepiireillä: julkkikset ja julkisuus; seksi ja seksuaalisuus; sairaudet ja kuolema sekä elämänhallinta.

Tähänastisista Lava-ammunnoista huumori oli rajuinta. Räjähdin nauramaan noin viiden minuutin välein, samoin koko yleisö. Esityksen päätteeksi yleisö taputti, kiljahteli ja nousi seisomaan. (Itse nousin seisomaan sekä kunnioituksesta että siksi että tuoli hiosti). Jos eilisen esityksen jälkeen Tapanisen Ulla kehtaa vaikeroida, että olipa huono yleisö (kuten esiintyvillä taiteilijoilla taitaa olla tapana), sanon sinulle suoraan: Ulla Tapaninen, häpeäisit! Oletan kuitenkin, että Tapaniska oli mielissään, koska lopussa hymyili ja lähetti lentosuukon (naisvaltaiselle yleisölle!).

Henk.koht. olen sitä mieltä, että Ulla Tapanisen esityksissä käymisestä pitäisi saada Kela-korvaus, koska ne voidaan luokitella ennaltaehkäiseväksi terveydenhuolloksi. Suosittelen esitystä kaikille ihmisille, joilla on hyvä huumorintaju. (Hyvän huumorintajun perusmääritelmä: samanlainen huumorintaju kuin itsellä. Huono huumorintaju: erilainen huumorintaju kuin itsellä).


2 kommenttia:

  1. Tuija, olenkohan kertonut sulle, että eräässä omakotitalossa Kuhmossa on (toivottavsti edelleen) lattiassa Ulla Tapanisen koronjäljet! Ulla oli ollut lukiolaisena siinä talossa vuokralla ja kopsotellut korkokengissään niin että puulattiaan jäi jäljet. Omistajat olivat halunneet Ullan menestyttyä säilyttää ne. Kaikki olivat tienneet, että Ullasta tulee näyttelijä. Vanhemmat opettajat muistelivat, miten Ulla oli pyytänyt saada vetää koko tunnin ohjelman ns luokanvalvojan tunneilla. Hauskaa oli ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. All right! Kävellä sisällä korkokengissä! No mutta, taiteilijat ovat taiteilijoita. By the way, lapsena minua ärsytti poikien rajun käytöksen kuittamisen ilmaisulla Pojat ovat poikia. Mietin vain, kuinka pitkälle tätä huipputason loogista oivallusta (lause "X on X") voi viedä: Murhaajat ovat murhaajia. Varkaat ovat varkaita. Raiskaajat ovat raiskaajia. Pedofiilit ovat pedofiilejä. Ydinpommit ovat ydinpommeja. Maailmansodat ovat maailmansotia. Biologiset aseet ovat biologisia aseita. Maailmanloppu on maailmanloppu. Joukkotuhoaseet on joukkotuhoaseita. Kansanmurhat ovat kansanmurhia. Keskitysleirit ovat keskitysleirejä. (Kylläpä on taas negatiivista)

      Poista